Новини:

''ОБУЧЕНИЕ В ПГАС - КАК СЕ ДЕЙСТВА ПРИ БЕДСТВИЕ''
Днес се проведе практическо занятие за изпълнение плана за защита при бедствия в ПГАС. Темата бе " Действие на Щаба за защита при бедствия на учениците, учителите и помощния персонал при земетресение и последвал пожар." Занятието премина спокойно ръководено от Ръководството на ПГАС, Пожарна безопасност, МВР и лекарски екип. Адекватното поведение на всички, показа практически как трябва да реагираме в подобна ситуация.
''УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА!''
Тържествено се откри началото на 2018/2019 учебна година в ПГАС. С много усмивки и настроение учениците бяха посрещнати и приветствани с "Добре дошли " от ръководството и учителите на гимназията. Гости на празника бяха: заместник областен управител Красимир Николов, директор на дирекция „ Бюджет и финанси” Снежка Димитрова, директор областна дирекция „Земеделие” инж. Десислава Иванова, главен инспектор обласна дирекция „ Земеделие” , инж. Ивелин Вълчев, Енчо Манев, професионален художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа” Стоян Господинов. Пожелаваме на всички учители, ученици, родители и приятели на гимназията ползотворна учебна година, да бъде изпълнена с много положителни емоции, успехи , реализирани проекти и цели! Успешна година!
''НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА 2018-2019 г.''
Каним всички ученици, родители, приятели и гости на гимназията за откриване на новата 2018/2019 учебна година. Начало 9.00 часа на 17.09.2018 г . Всички ученици да заповядат в 8.30 часа в двора на училище.
ВАЖНО !
''КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА УЧЕБНАТА 2018-2019 г.''
15.05.2018г.
''НА ДОБЪР ЧАС!''
Всяка година училището се разделя със своите абитуриенти. И тази година Випуск 2018 от специалностите „ Техник на селскостопанска техника”, „Фермер-Земеделец” и „Икономист-Мениджър”, чуха училищният звънец за последен път. С пожелание за много успехи в живота, инж. Господин Господинов - директор на гимназията, поздрави абитуриентите и техните родители, учителите и представи гостите на тържеството - д-р Емилия Баева – заместник кмет на община Добрич, Красимир Николов – заместник областен управител на област Добрич, Йордан Манов – общински съветник, Иван Вълчев – главен инспектор в областна дирекция „ Земеделие”. Всички бяха поздравени от танцовият състав на ПГАС с атрактивен добруджански танц. Успех на Випуск 2018!
20.04.2018г.
''Ученици от десети клас провеждат практика в реална работна среда! ''
11.05.2018г.
''Розите на България!''
Танцовият състав, учениците на ПГАС и техните родители участваха в инициативата на МОН „ Розите на България” и българските общности зад граница, като подеха и извиха кръшно българско хоро. С него се отбеляза „Денят на Свети Свети Кирил и Методий" – 11 май. Целта на изявата е да направим съпричастни всички българи извън пределите на страната, вземайки участие в тази международна проява.

!

https://www.facebook.com/pgasdobrich/

29.04.2018г.
''Бронз за отбора на ПГАС!''
Отборът на ПГАС се завърна с трето отборно място от Национално състезание " Млад фермер", което се проведе в гр.Свиленград, оганизирано от МОН и Аграрен университет гр.Пловдив. В надпреварата участваха 41 отбора от цялата страна. Нашите момчета показаха завидни знания и умения в разпознаването на семена, доене и майсторско управление на селскостопански машини. През 2019 г. гимназията е избрана да бъде домакин на националното състезание. Поздравления!
20.04.2018г.
''Ученици от десети клас провеждат практика в реална работна среда! ''
18.04.2018г.
''Заповядайте при нас!''
Панорама на средните училища в Добрич се провежда днес на площад "Свобода" от 9.00 до 17.00 часа. Събитието е организирано от Община град Добрич и Център за подкрепа за личностно развитие. Бъдещите осмокласници ще могат да получат актуална информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване за учебната 2018 – 2019 г. Аграрната гимназия представя своите три специалности Фермер - Земеделец, Техник и Монтьор на земеделска техника. Показва традиции в обучението, завоювани успехи и бъдещи проекти.
17.04.2018г.
''Втори на Зоналния етап на ученическите игри !''
Отборът по хандбал на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич се класира на второ място в зоналния етап на ученически игри 2017/2018г. Състезанието за ученици от 11-12 клас (юноши) се проведе в Многофункционалната спортна зала на гр. Варна. На финала учениците от Първа езикова гимназия гр. Варна победиха учениците от добричката Аграрната гимназия с резултат 16:14. Ръководството на гимназията благодари на Митко Добрев за направената логистика.
04.04.2018г.
''СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ !''
По инициатива на група момичета от гимназията възникна идеята, Възкресение Христово да бъде почетено, като се боядисат великденски яйца. С помоща на участниците в клуб „Традиции и обичаи” и клуб „Минало, настояще, бъдеще”, с много старание и любов, яйцата бяха боядисани, украсени, аранжирани в кошници и подарени на институциите в града, училищата и приятелите на гимназията. Пожелаха на всички здраве, благополучие и светли Великденски празници.
30.03.2018г.
''ОТНОВО С ОТЛИЧИЯ !''
На 29.03. и 30.03.18г в гр.Русе се проведе Национално състезание "Млад Фермер", където нашите ученици Станимир, Мехмед и Ергин се състезаваха в направление "Животновъдство", "Растениевъдство" и "Майсторско управление". В надпреварата участваха 29 училища от цялата страна.Спокойни, уверени и мотивирани, момчетата дадоха всичко от себе си, представиха се отлично и завоюваха второто място.
Честито!
22.03.2018г.
''Eдин ден някой може да стори същото и за теб." - Лейди Даяна ''
За втора поредна година учениците от ПГАС участват в благотворителната кампания по събиране на пласмасови капачки, средствата от които отиват за ново обурудване в МБАЛ - гр.Добрич. За много кратко бяха събрани над 40 туби пълни с капачки. Всеки клас се включи в кампанията, като във всяка класна стая се обособи място за събирането им. Благодарим на всички и нека започнем отново!
1.03.2018
НАГРАДА ЗА "ПИЖО И ПЕНДА"
Ученици от ПГАС гр.Добрич участваха в Х-тия Национален конкурс за мартеници „Пижо и Пенда” организиран от община Перник , сдружение „ Дай баба огънче” и спечелиха купа с диплом за изработената от тях мартеница. В клуба „ Традиции и обичаи ” с ръководител Тодорка Колева , участниците, ученици от 8 а клас с голямо желание направиха мартеници, които подариха на гражданите на гр.Добрич, а най - хубавата от тях изпратиха за участие в конкурса. Ръководството на гимназията ги поздравява и им пожелава да бъдат и за напред все така мотивирани за успех във всяко едно начинание.
21.02.2018
МЕДАЛИ ЗА СПОРТИСТИТЕ НА ПГАС
При провелите се "Ученически общински игри" организирани от община Добрич, отбора по хандбал при ПГАС, завоюваха отборно 1-вото място и получиха златен медал. Отборът по лека атлетика се представиха отлично и спечелиха 2-рото място със сребърен медал. Двата отбора ще участват във гр.Варна на "Зонално първенство" през месец март. Ръководството на гимназията поздрави участниците , като им пожела още по-големи успехи на предстоящите състезания.
15.02.2018
''БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ НА Fibank ''
Приходите от благотворителния търг на Fibank, който се проведе по време на втората официална вечеря на Шестата Национална среща на земеделските производители в България отиват за оборудване на най-старото земеделско училище в Добруджа. Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич получи тази вечер 4 100 лева дарение от Първа инвестиционна банка, след като бяха продадени благотворително две монети и едно кюлче. Новите собственици получиха уникалните продукти от Надя Кошинска, член на Управителния съвет и директор Малки и средни предприятия на Първа инвестиционна банка. Сребърната монета „Година на кучето“ 2018 , която е изработка на Новозеландския монетен двор беше спечелена от изпълнителния директор на „Сортови семена“ – Свищов, Александър Караджов, който плати за нея 1600 лева. Председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов се пребори срещу 1000 лева за сребърното кюлче-медальон „Дървото на живота“, върху което са гравирани седем думи – любов, здраве, пари, разум, щастие, успех и късмет. Срещу 1500 лева сребърната монета „Българска роза“ стана собственост на Ивайло Тодоров, учредител на АЗПБ и собственик на Агробизнес Консултинг.„Всяка една инвестиция е изключително важна за нас, защото нуждата ни е голяма. Конкретната благотворителна инициатива ще ни помогне да се модернизираме, тъй като гимназията е на 112 години и базата ни е доста стара.“, коментира директорът на училището Господин Господинов. В професионалната гимназия се обучават 220 ученика, които заедно със своите учители обработват 1770 дка земя от Държавния поземлен фонд. Той допълни, че гимназията има нужда от техника за обработка на почвата. „Чрез дарения като днешното ние успяваме да се оборудваме и да предоставим на учениците по-добра образователна среда. Закупуваме сеялки, торачки, кошери за пчели, GPS навигация, доилни агрегати и др.“, заключи директорът. Господин Господинов благодари за вниманието и жеста и припомни, че на този ден преди 18 години е бил назначен за директор на гимназията именно от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, който по това време е бил министър на земеделието.
http://agrozona.bg
22.12.2017г.
''ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА''
С много настроение и танци премина коледният празник в гимназията. Гостуваха ни ПФТС " Добруджа " с художествен ръководител Стоян Господинов , които изпълниха ритуала " Коледуване" и пожелаха здраве и берекет през новата година, Калоян Койчев и Татяна Няголова експерти от РУО Добрич и доц. д-р инж.Радко Михайлов ректор на Добруджански технологичен колеж.Учениците с вълнение очакваха обяваването на победителя от конкурса за " Най - атрактивна коледна снимка на класа" и до последният момент участваха в надпреварата чрез своите харесвания във фейсбук страницата на ПГАС. Победители бяха учениците от 9а клас с 267 харесвания , за което получиха първо място и невероятно вкусна огромна пица.Благодарим на всички , които подкрепиха своите приятели.Празника продължи с атрактивни игри, музика и народни хора. Пожелаваме на всички весели, светли Коледни и новогодишни празници!
01.11.2017г.
''ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БУДИТЕЛИ!''
https://www.youtube.com/watch?v=IUWnFnlhE7o&feature=youtu.be
05.10.2017г.
''Учене през целия живот''
„Професионална гимназия по аграрно стопанство участва в националните дни за учене през целия живот“, който форум събра над 40 професионални гимназии на изложение в Русе. Събитието се организира за трета поредна година, с цел да се насърчи обучението и квалификацията на възрастни. 28 региона от България имаха представители на професионални училища.
04.10.2017г.
''Учене през целия живот''
Аграрната гимназия в Добрич ще вземе участие за поредна година в дейностите по националния проект „ Учене през целия живот“, чийто домакин тази година е Русе на 5 октомври 2017г. Проектът се организиран от МОН и е съфинансиран от програма „Еразъм“ на Европейския съюз. Официалното откриване на националния форум „Ученето на възрастни - предизвикателства и решения“ ще се състои на 5 октомври 10.00 часа от Таня Михайлова – зам. Министър на образованието и науката. В церемонията по откриването ще участват още председателят на СБУ д. ик. н. Янка Такева и проф. Тодор Танев от СУ „ Св. Климент Охридски“. На организираното изложение на институциите за професионално образование и обучение на площад „ Свобода“ в Русе, Аграрната гимназия ще представи колекция на тема „ Даровете на Добруджа“.
18.09.2017г.
''Да почистим България!''
С голям ентусиазъм учениците от ПГАС се включиха в есенното почистване на училищния район. Участваха рекорден брой любители на чистата природа, което даде повод за гордост на организаторите на събитието.
15.09.2017г.
''ДОБРЕ ДОШЛИ!''
Началото на учебната година в ПГАС започна тържествено и вълнуващо. С много усмивки и настроение учениците бяха посрещнати и приветствани с "Добре дошли " от ръководството и учителите на гимназията. Пожелаваме на всички учители, ученици, родители и приятели на училището , през новата 2017/18 учебна година, да постигнат успехи и да реализират поставените си цели!Успешна година!
15 .09. 2017г
21.06.2017г.
''НА ДОБЪР ЧАС! ПОПЪТЕН ВЯТЪР!''
В " Центъра на младия фермер", днес випуск 2017г получи своите дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Те бяха връчени официално от ръководството на професионалната гимназия. Представители на Добруджански технологичен колеж и Колеж - Добрич към Шуменски университет разясниха перспективите от последващо образование и обучение, и отправиха покана към бъдещите студенти.
19.06.2017Г.
''СЪОБЩЕНИЕ''
На вниманието на всички ученици , завършили средно образование през учебната 2016/2017г. в Професионална гимназия по аграрно стопанство - гр.Добрич!
На 21.06.2017г. |сряда| ще се връчват дипломи, удостоверения за завършен гимназиялен етап и свидетелства за професионална квалификация от 11.00 ч. в "Центъра на младия фермер" - ПГАС.
ВАЖНО !
''КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 г.''
СЛЕД 7 КЛАС:
Подаването на документи за първи етап - от 16.06 - 22.06.2017г. вкл.
/-за кандидатстващите от община Добрич и община Добричка документите се подават в ОУ " Хр. Смирненски"-гр. Добрич
-за кандидатстващите от община Крушари документи се подават в СУ "Хр.Смирненски" - с.Крушари
-за кандидатстващите от община Балчик документи се подават в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - гр.Балчик
- за кандидатстващите от община Тервел документи се подават в СУ "Йордан Йовков" - гр.Тервел/
Необходими документи за кандидатстване:
1. Заявление за участие в класиране по образец с подредени желания;
2. Копие на свидетелство за завършено основно образование;
3. Копие от служебна бележка за резултатите от положените изпити от националното външно оценяване
4. Медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите за специалности от професии;
СЛЕД 8 КЛАС:
Подаването на документи за първи етап - от 03.07 - 05.07.2017г. вкл.
Необходими документи за кандидатстване:
1. Заявление за участие в класиране по образец на училището;
2. Свидетелството за завършено основно образование;
3. Медицинско свидетелство, от което да се вижда, че професиите, за които се кандидатства, не са противопоказни за здравословното състояние на кандидата.
02.06.2017/
''НАГРАДА ЗА НАД 100 ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА ПГАС''
Заместник-министъра на МОН -Таня Михайлова награди 34 професионални гимназии с над 100 години история сред които и Професионална гимназия по аграрно стопанство - Добрич. Наградата получи директора на гимназията- инж. Господин Господинов.
02.06.2017г.
''ПРОЕКТ РУМЪНО-БЪЛГАРСКА ОРГАНИЧНА ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА МРЕЖА''
Стартира трансграничен проект между Добрич и Констанца, който ще създаде мрежа от предприемачи – производители и търговци на органична храна, и ще спомага пласирането на тяхната продукция, представяйки ги в интернет портал. Очаква се виртуалното пространство да е готово след 6 месеца, проектът ще се развива година и половина. От българска страна по него работи Сдружение „Черноморски център за развитие“, а от румънска – НПО "Маре нострум" – Констанца. Предвидено е през идната зима да се проведат обучения в помощ на биопроизводителите, които ще ги подпомогнат за сертифицирането им. Планирани са и събития – фермерски пазари от двете страни на границата, както и семинари на терен в биоферми. Ще се състоят два фестивала за органична продукция - "Даровете на природата" - догодина около Великден в Констанца, а около 25 септември и в Добрич. В проекта участват земеделци, търговци, както и от образователният сектор – ПГ по аграрно стопанство, които също произвеждат екологично чисти култури на своето опитно поле, разказа Татяна Няголова от училището. Нели Николаева Господинова, която ръководи проекта, споделя схващането, че Добрич винаги е бил търговско средище и трябва да се върне към същността си. Тя каза, че след изваждането на светло на биопроизводителите, се очаква към тях да се обърнат и от туристическия бранш, за да потребяват родната качествена продукция. Биопроизводители от региона, както и ресторантьори, споделиха, че големият проблем е сертифицирането и дистрибуцията. Липсата на легалност на тези производители на бутикова, но много качествена продукция пречи на организацията на местни фермерски пазари. В Румъния се организират редовно цветущи и богати фермерски пазари и се продават стоки на малки производители – от живо месо, през кашкавал и мляко, до подправки и сладка – на площади и улици. Попитана за принципа на организация, представителят на "Маре нострум" Михаела Мареа-Кандеа обясни, че и там производителите нямат биосертификати, защото издаването им е трудно, но държавните и регулаторни органи не пречат на пазарите. Пожеланията от и към участниците в първата среща по проекта "Румъно - Българска органична предприемаческа мрежа" бяха да се работи за това Добричка област да стане умен зелен трансграничен район, което ще удовлетвори и производители и потребители, които все повече търсят качество.
31.05.2017г.
''ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ''
Днес 31.05.17г в ПГАС се проведе "Ден на отворените врати" , където се представиха музейните сбирки с фотоси и експонати, разказващи историята на земеделието в Добруджа от 19 век до наши дни . Всички имаха възможност да видят и новата техника закупена със средствата от благотворителната вечер , която се проведе на 25.11.16г. Празника ни уважиха Йордан Йорданов - кмет на град Добрич, Калина Георгиева - секретар на община Добрич , заместник областен управител Красимир Николов - ресор земеделие, началник на РУО- Жоро Тошков, Йордан Манов, Камелия Койчева, Калоян Койчев - ст.експерт , Красимир Енев, Николай Алексиев -член на УС на УН, дарители: Тодор Тодоров, Станимир Тодоров, Костадин Костадинов, Енчо Манев , бивши учители и ученици. Всички гости бяха поздравени от танцов ансамбъл " Добротица". Благодарим Ви за проявения интерес!
ПОКАНА
''ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ''
Каним всички бивши, настоящи и бъдещи ученици и учители на Професионална гимназия по аграрно стопанство на 31.05.2017 г. от 11.30 ч на "Ден на отворените врати". Ще бъдат отворени вратите на музейните сбирки : "110 г. история на ПГАС" и "Земеделската техника на Добруджа от началото на XIX до края на XXв.".Ще бъде представена закупената и дарена техника от благотворителната вечер по случай 110 годишнината на гимназията".
15 .05. 2017г
''НА ДОБЪР ЧАС''
Изпращане на випуск 2016/2017 при ПГАС.Последен училищен звънец за 12 а и 12 б клас. Последен безгрижен ден. Успех на всички абитуриенти в другото училище наречено "живот"!
12 .04. 2017г
''ПГАС И ПРИЯТЕЛИ''
Във връзка с наближаващите великденски празници, за пореден път учениците от ПГАС помислиха и за децата от Центъра за временно настаняване. За всяко дете имаше по нещо вкусно и апетитно, подарено и приготвено с много любов за тях.
11 .04. 2017г
''КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ''
С надежда да помогнат учениците от ПГ по аграрно стопанство дариха събраните от тях капачки на неонатологията в МБАЛ гр. Добрич.
05 .04. 2017г
''ВИЦЕШАМПИОНИ''
Професионалната гимназия по аграрно стопанство – Добрич спечели сребърните медали, купа и плакет за заетото второ място на Националното състезание „Млад фермер“ – Регионален етап за Северна България гр. Луковит. Иван Сидеров Иванов - 12б клас, професия „Фермер“; Специалност „Земеделец“ се състезава в направление майсторско – управление на трактор STEYR с ремарке по Модул „Механизация на селското стопанство“ Галин Тошков Димитров 12б клас, професия „Фермер“; Специалност „Земеделец“ направление растениевъдство – разпознаване на семена от полски и зеленчукови култури и резитба на праскова. Ергин Ердинч Сали – 10в клас професия „Фермер“; Специалност „Земеделец“ се състезава в направление животновъдство – хигиена на млекодобива и разпознаване на фуражи и фуражни добавки. Връчването на медали, купа , плакет и грамоти ще стане в сряда. Участниците ще бъдат наградени с парична награда по сто лева от Николай Алексиев - член на УС на Училищното настоятелство и бивш възпитаник на ПГ по аграрно стопанство. Г-н Алексиев ще дари сумата 1400 лв. на двама ученици - абитуриенти на випуск 2016- 2017г. Сумата за дарение е събрана от цветя и подаръци по случай рождения ден на агробизнесмена.
22 .03. 2017г
''ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ''
Учениците на ПГ по аграрно стопанство закичиха плодните дръвчета и пчелните кошери в учебно-опитното поле със свалените си мартеници. Нарекоха ритуала за плодородие и берекет на отглежданите с любов от тях дръвчета и пчелни семейства.
03 .03. 2017г
НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
На 3-ти март - националният празник на България , учениците от 11а клас отдадоха своята почит и прекланение пред саможертвата и героизма на загиналите от седемте националности през1916-1918 година . Посетиха и музейната експозиция във Военните гробища на гр.Добрич, която разгледаха с огромен интерес.
01 .03. 2017г
''ЧЕСТИТА БАБА МАРТА''
Днес 01.03.2017г , във връзка с традиционния български обичай връзване на Мартеница, който е символ на пролетта , плодородието и началото на новия цикъл в природата , ученици и учители от ПГАС решиха да отбележат деня , като организират редица инициативи и мероприятия. С настроение и усмивки учебният ден започна с кратко тържество , на което учениците подариха и завързаха ръчно изработени от тях мартенички на Ръководството , учителите и учениците от гимназията. Пожелаха здраве и берекет , и разказаха историята на обичая. Традиционното българско хоро успя да въодушеви и развесели всички. Група ученици и учители ще посетят Дома за стари хора Добрич , за да зарадват възрастните хора, като ги закичат с мартеници , пожелаят здраве и изнесат кратък рецитал за българските традиции. Мартенички ще подарят и на гражданите на град Добрич. Учениците ще посетят кметството, областната управа РУО- град Добрич за да им поднесат своите пожелания и поздравления. С мартенички ще зарадват и децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи гр. Добрич , които освен Пижо и Пенда ще получат и лакомства.
22 .02. 2017г
ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ
Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция. Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г. Ученици, учители и служители от ПГАС за поредна година се включват в инициативата. Обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
05 .01. 2017г
СЪОБЩЕНИЕ
Със заповед на Кмета на Добрич се обявяват 9, 10 и 11 януари включително за неучебни. Това се налага поради очаквано влошаване на метеорологичните условия-силен вятър и застудяване и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно пребиваване на учениците в тях.
03 .01. 2017г
СЪОБЩЕНИЕ
Със заповед на Кмета на Добрич от 03.01.2017г. се обявяват 5 и 6 януари включително за неучебни. Това се налага поради очаквано влошаване на метеорологичните условия-силен вятър и застудяване и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно пребиваване на учениците в тях.
7 .12. 2016г
ПОКАНА
Уважаеми родители, Във връзка със създаването на Обществен съвет към ПГАС - гр. Добрич, съгласно чл.265, ал.1 и 2 и Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища, публикуван на сайта на МОН, раздел нормативни актове, подраздел правилници на следния линк : http://www.mon.bg/?go=page&pageId=7&subpageId=60 Ви каним да участвате в родителска среща на 9.12.2016.г от 13.30ч. в ЦЕНТЪРА НА МЛАДИЯ ФЕРМЕР.
ДНЕВЕН РЕД:
1.Запознаване с процедурата за създаването, устройството и дейността на Обществен съвет към училището.
2.Излъчване на 5 родители от всички класове за представители и резервни членове на Обществения съвет.
Молим всички родители да присъстват, за да бъде направен легитимен избор.
25.11. 2016г
110 години ПГАС
На 25.11.2016г ПГАС -Добрич чества 110 години от създаването си и началото на земеделското образование в Добруджа. Откриването на празника се състоя в зала "Добрич" .С плакет и грамота бяха наградени бивши директори, учители и благодетели на училището дали своя принос в развитието на образованието и обучението през годините. Гимназията получи почетен знак от Президента на Република България и поздравителни адреси от: Министъра на образованието и науката, Община гр. Добрич, Областен управител, Регионално управление по образование- гр. Добрич, Синдикат на българските учители, Технически университет - гр. Варна, Аграрен университет - гр. Пловдив, Русенски университет " Ангел Кънчев", Народни представители от ПП " ГЕРБ"на 43 -то НС, Център за кариерно ориентиране -гр. Добрич, ПГ по селско стопанство "Земя"-гр. Провадия, ПГ по селско стопанство и икономика " Христо Ботев" - гр. Свиленград, Средно училище " Св. Климент Охридски" - гр. Добрич, ОУ " Хан Аспарух" - гр. Добрич
11 .11. 2016г
ПОКАНА
Ръководството и колективът на Професионална гимназия по аграрно стопанство Ви канят най-сърдечно на честването на 110-годишнината от създаването й! Споделете нашия празник на 25 ноември 2016 г. от 10.00 часа в зала " Добрич" /органовата зала/.
10 .10. 2016г
Седмица на четенето в ПГАС
Днес стартира седмицата на четенето в ПГАС. Учениците от 9 а, 9 б, 10 а,10 б,10 в класове се запознаха с презентация на тема " История на българския език. Езикът ни като развиваща се система" . Голям интерес предизвика изложбата от стари книги, които онагледяват българския правопис от преди 1945 г.
8 .10. 2016г
Плодородието на Добруджа през очите на ПГАС
Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич участва във вторите "Национални дни за учене през целия живот", които се проведоха от 6 до 8 октомври в Бургас. ПГ по аграрно стопанство участва на изложението с щанд „Плодородието на Добруджа“ и продуктите на фирма „Пчелен рай“ в която учениците провеждат часовете по учебна и производствена практика.
30 .09. 2016г
Европейски ден на спорта в училище
На 30 септември ПГАС се включи в Европейския ден на спорта в училище.Учениците се съревноваваха в спортовете волейбол и баскетбол. Не останаха разочаровани и любителите на фитнеса с организираните фитнес занимания.
29 .09. 2016г
Злато и сребро за отбора на Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич в турнира "Лекоатлетите на Добруджа“
На 29 септемви се проведе турнир" Лекоатлетите на Добруджа", в който участва и отбора на ПГАС. Съревноваваха се 7 училища. Отборът ни завоюва един златен и два сребърни медала в дисциплините 60 м. гладко бягане и скок дължина.
15 .09. 2016г
Откриване на Учебната 2016/2017 година
ПГАС посрещна настоящите и новите си ученици. На добър час!
15 .09. 2016г
06 .07. 2016г
Откриване на жътвата
28 .04. 2016г
Злато и сребро за отбора на Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич в Националното състезание „Млад фермер“
От 26 до 28 .04. 2016г. в ПГ по селско стопанство „Земя“ гр. Провадия се проведе НС „Млад фермер“. В него участваха 13 отбора. С гордост отбелязваме класираните на призови места ученици от ПГ по аграрно стопанство – гр. Добрич.

1. Галин Тошков Димитров от 11б клас професия „Фермер“ специалност „Земеделец“ на първо място и златен медал в модул растениевъдство.
2. Серхан Мюстеджеб Ахмед от 12б клас професия „Фермер“ специалност „Земеделец“ е втори със сребърен медал в модул животновъдство.
3. Мехмед Севгин Мехмед – 12а клас професия „Техник на ССТ“ специалност „Механизация на ССТ“ се класира на четвърто място.
22 .04. 2016г
Ден на плодородието
За трета поредна година денят на плодородието бе открит с тържествена част. Присъстващите разгледаха изложбите „Традиции и обичаи” , подредена от фирма Пчелен рай и фотоизложбата " Земята през моите очи",посветена на Деня на Земята. С много старание беше подредена и кулинарната изложба. Най-добрите механизатори показаха наученото в часовете по време на състезанието по качествена обработка с фреза и засаждане на разсад.Отличилите се бяха наградени .
1 .04. 2016г
Отличия за отбора на Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич в Регионалното състезание „Млад фермер“
От 30.03 до 1.04. 2016г. в Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински” гр. Генерал Тошево се проведе Регионално състезание „Млад фермер“. В него участваха 25 отбора. Отборът на гимназията се класира на трето място като завоюва правото да участва в Националното състезание, което ще се проведе от 26 до 28.04.2016г.Агросъстезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Аграрен университет – Пловдив за седма поредна година. Класираните на призови места ученици от ПГ по аграрно стопанство – гр. Добрич:

1. Галин Тошков Димитров от 11б клас професия „Фермер“ специалност „Земеделец“ на четвърто място модул растениевъдство.
2. Серхан Мюстеджеб Ахмед от 12б клас професия „Фермер“ специалност „Земеделец“ е трети в модул животновъдство.
3. Мехмед Севгин Мехмед – 12а клас професия „Техник на ССТ“ специалност „Механизация на ССТ“ се класира на трето място.
1 .04. 2016г
Трето място за отбора по хандбал на Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич
Отборът по хандбал - юноши завоюва трето място на общинския етап от Ученическите игри.
От 18.04.2016 г. до 22.04.2016 г. - "Празници на младия фермер"
Уважаеми ученици и родители и скъпи приятели, каним ви на Празниците на младия фермер , които ще се проведат през месец април.
ПРОГРАМА ЗА „ПРАЗНИЦИ НА МЛАДИЯ ФЕРМЕР“

18.04.2016г.– „Ден на ПЧЕЛАРЯ“- Презентация
Начало: 14ч. 30 мин.
Място на провеждане: „ Център на младите фермери“
19.04.2016г.– „Ден на ЗЕМЕДЕЛСКАТА ТЕХНИКА“- Презентация
Начало:14 ч. 30 мин.
Място на провеждане: „ Център на младите фермери“ и двора на ПГАС
20.04.2016г. - „Ден на АГРОЕКОЛОГА“- Презентация
Начало: 14ч. 30 мин.
Място на провеждане: „ Център на младите фермери“
21.04.2016г. - „ Ден на ЖИВОТНОВЪДА“- Презентация
Начало: 14ч. 30 мин.
Място на провеждане: „ Център на младите фермери“
22.04.2016г.
I. Откриване на „Деня на плодородието“:
II. Изложба: „ Традиции и обичаи“
III. Кулинарна изложба :
IV. Посещение на музейните сбирки.
V. Състезание „ Качествена обработка с фреза и засаждане на разсад“
VI. Презентация „Даровете на Добруджа“
VII. Откриване на фотоизложба- конкурс „Земята през моите очи“
09.09.2015г.
Уважаеми ученици и родители,
Тържественото откриване на новата учебна година 2015/2016 ще се състои на 15 септември 2015 г. /вторник/ от 9:00 часа в двора на гимназията.Очакваме учениците 30 минути по-рано от обявения час.След ритуала учениците ще получат указания от класните си ръководители за предстоящата учебна година.От ръководството на Професионална гимназия по аграрно стопанство
08.06.2015г.
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АГРАРНО СТОПАНСТВО ОРГАНИЗИРА
Провеждане на търг с явно наддаване за продажба на употребявани движими вещи - металорежещи машини и Оборудване за мандра собственост на ПГАС Добрич. Търгът ще се състои на 19.06.2015г. от 9.00 часа в сградата на училището на бул. "25-ти септември" №86 както следва:
№ Машина, наименование бр.
1 Фреза универсална ФУ -320 1
2 Струг универсален С10-М 1
3 Струг универсален С8-М 6
4 Маса шлосерна 8
5 Ножовка хидравлична ОН-185 2
6 Въздушен чук ВЧ 50 1
7 Хидравлична преса ПХ 100 1
8 Охладителна вана 1
9 Цистерна 1
10 Вана 2
11 Цистерна 25 т. 1
12 Цистерна 30 т 1
13 Цистерна 3 т 1
14 Бормашина колонна МК-20 1
15 Бормашина настолна БМ-12 2
16 Бормашина настолна ПМ-161 1
17 Бормашина настолна ПК-20 1
18 Бормашина настолна 1
19 Шмиргел ШТВ-200 4
20 Наковалня 2
Тръжната документация се закупува от счетоводството на ПГАС Добрич бул."25-ти септември" №86 в периода 10.06.2015г. до 18.06.2015г. от 8.00 часа до 16.00 часа за сумата от 20.00 лв.
30.03.2015г
Второ място за отбора на Професионална гимназия по аграрно стопанство на “Регионалния етап на Национално състезание" Млад Фермер"
На провелото се състезание "Млад фермер" в град Провадия от 27.03.2015г до 29.03.2015г организирано от Министерство на образованието и науката и под егидата на Аграрен университет град Пловдив отборът на ПГАС под ръководството на зооинж.Илиана Вълчева завоюва призовото второ място, състезавайки се с още 23 отбора.
Състезанието се проведе в три направления:
-растениевъдство - резитба на ябълка и разпознаване на семена. Калоян Радославов от 12 в клас професия "Фермер" - първо място.
-животновъдство - доене на крава и разпознаване на фураж и фуражни добавки. Пламен Христов от 12 в клас професия "Фермер" - второ място.
-земеделска техника - майсторско управление на колесен трактор. Жулиян Григоров от 12 а клас професия "Техник на селскостопанска техника" завоюва челно място.
Предстои Национален етап на състезанието в град Попово от 27.04.2015г. до 29.04.2015г.